top of page

Porselensleiras mysterier

Keramikk - frå mine hender til dine

Eg har hatt keramikkverkstad og utsal på garden sidan 1983. Etter å ha prøva ulike leiretyper, brukar eg no porselensleire. Den er finare i strukturen og meir krevjande å arbeide med, men ”bonusen” er stor! Etter glasurbrenning på 1250-1260 grader, får ein gode, brukarvennlege produkt. Å arbeide med porselen frå klump til ferdig produkt er utruleg fasinerande, fordi porselensleira sintrer på glasurtemperatur, og blir gjenomskineleg, kvit og vakker, både fin og røff på same tid. Godt å halde i hendene!

Eg lager alt frå små skåler og koppar til store fat og krukker, og dekorerer med blant anna kobolt, eller begitter utvendig med ulike fargar, for så å risse inn dekoren. Eg knar også fargestoff inn i leira og bruker det som dekorelement. Av og til legg eg på litt sylv eller gull og kanskje litt glas. Eg arbeider meg óg inn i leira med kvistlakk og avvaskningsteknikk. Dette gjev eit røft og vakkert lag-på-lag uttrykk og framelskar det gjennomskinelege i porselenet. 

I tillegg til bruksting lager eg skulpturelle objekt. Eg har også laga utsmykkingar til Raulandsbadet og Attførings-senteret i Rauland.

Du kan sjå det eg lager i utsalet her på garden og på ulike utstillingar, og eg kan garantere at det reiseminne du kjøper her, er laga her! 

I tillegg til utsalget på garden, finn du meg på: 

     Hjertholm                          Galleriet, Torgallmenningen 8, 5014 Bergen

     Hus og Heim                     Haukelitunet Vest, 3895 Edland

     Atelier Aase                      Vekanvegen 6A, 3840 Seljord

     Galleri Nutheim                Nutheim Gjestgiveri, Flatdalsvegen 1283, 3841 Flatdal

     Haukeli Husflidsutsalg    3895 Edland

Sommarutstillingar: 

     Bryggeutstillinga på Dalen    3880 Dalen

     Vinjeutstillinga 2016               Vinjar Samfunnshus ved E134, 3890 Vinje

     Handverksmessa i Jondal      Jondal (24-26 juni)

KVISTLAKK

RISSING

KARAFLER OG MUGGER

NOE GODT Å DRIKKE AV

BOLLER OG SKÅLER

KUNST OG SLIKT

bottom of page